Invigningskonsert

INVIGNINGSKONSERT »SOUNDS OF ESTONIA«

Invigningskonsert »Sounds of Estonia«

 

10.02.2018 17.00

Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105

År 2018 utropade sig Estland självständigt. Firandet av nationens 100 år av självständighet inleds med konserten Sounds of Estonia i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan Stockholm. Denna konsert representerar faktiskt både estnisk och svensk kultur; ester har länge funnits också på denna sida av Östersjön, liksom svenskar i Estland. Samarbetet mellan musiker i Estland och Sverige, genom flera generationer utgör en slags kulturell bro. Så länge esterna kan utöva sin musik och kultur växer också deras livskraft.

 

Vad vet vi om estnisk musik? Kanske vi känner till Arvo Pärt eller Neeme Järvi, bägge världskända musiker. Men det finns så mer att upptäcka; i samband med firandet av 100-årsjubiléet vill vi presentera något av det mest intressanta och framstående av det breda estniska musiklivet.

 

På konserten framträder musiker från tre olika generationer från både Estland och Sverige. Repertoaren representerar musik från tonsättare som verkade allt från trettiotalet till samtiden. Musikstilarna har en bredd från klassisk till jazz samt från folkmusik till elektronisk musik. Vi vill hälsa alla vänner av Estland och estnisk musik varmt välkomna till denna spännande konsert!

 

Biljett: 350 kr

Barnbiljett: 150 kr (upp till 12 år)

 

BILJETTERNA ÄR SLUTSÅLDA

Copyright @ Estival All Rights Reserved